Recept

På den här sidan kommer vi att avslöja några av de recept våra hemmakockar har lagat och som kommer ingå i menyboken.

Smakfylld måltid!

Kantarelltoast med västerbottenost och rårörda lingon

Gör så här:

Rensa svampen, cirka 1 dl per person. Förväll den i en torr stekpanna så att eventuell vätska dunstar.
Häll i en klick smör och bryn den tillsammans med en finhackad schalottenlök.
Stek på mellanvärme tills svampen fått lite färg och löken mjuknat.

Häll över en matsked cognac och låt koka in. Tillsätt 1 dl vispgrädde och låt det hela koka ihop och tjockna lite. Krydda med salt och svartpeppar eller vitpeppar efter smak. Smaka av hela tiden.
Tillsätt allra sist en msk rårörd lingonsylt. Låt puttra en stund.

Sätt på ugnen på 250 grader.

Skär ett gott bröd i tunna skivor, till exempel surdegsbaguette. Lägg på svampstuvningen och
lite riven västerbottenost. Gratinera i ugn, cirka fem minuter.

Garnera med en persiljekvist och några lingon.

Vi dricker champagne till som vi köpte på en gård i somras när vi rester runt i Normandie och Champagne.
Gott och en bra kombination.

Receptidé: Sören Bondesson och Agneta Eriksson

Fröbröd med philadelphiaost och stenbitsrom

Ingredienser
2 dl solrosfrö
1 dl pumpafrö
1 dl sesamfrö
1/2 dl linfrö
2 dl maizena
2 dl kokande vatten
0,5 dl olja
Salt efter behag

Rör ihop till en smet och stryk ut över bakplåtspapper på en plåt.
Grädda i 175 grader cirka 60-70 minuter.

Garnering
3/4 dl philadelphiaost
1/2 creme fraiche
1/2 dl hackad rödlök

Stenbitsrom

Blanda ihop och lägg en klick på varje bit frökex.
Lägg slutligen på en klick stenbitsrom.

Receptidé: Hanna Nylander och Sofie Nylander

Alkoholfri melondryck

Vattenmelon
Kolsyrat vatten
Socker efter behag

Mosa vattenmelonen och blanda med det kolsyrade vattnet.
Smaka och sockra efter behag.

Receptidé: Isabelle Mulkerrins

Kontakt

Scrivero Textproduktion Erikslundsgatan 7
126 32 Hägersten
0733-29 70 72 info@scrivero.nu